Innovatie

Innoveren, het herzien van organisatiestructuren of de introductie van nieuwe systemen brengen vaak nieuwe werkwijzen met zich mee. Het succesvol doorvoeren van dergelijke veranderingen vereist doorgaans de actieve betrokkenheid van de hele organisatie. Maar hoe bereik je dat?

Creëer een omgeving voor actieve deelname, betrokkenheid en communicatie.

Deze tool biedt de mogelijkheid om de meningen van iedereen die betrokken is bij de verandering mee te nemen. Het stelt hen in staat om actief mee te denken, deel te nemen en bij te dragen, waardoor ze zich mede-eigenaar en medeverantwoordelijk voelen.

 

Het Veranderwiel: een interactieve aanpak voor verandering.

Het veranderwiel kan worden beschouwd als een gespreksmethodiek in een interactieve werkvorm die alle deelnemers meeneemt in het veranderproces. Deelnemers werken gezamenlijk aan het vinden van antwoorden op vragen, het ontwikkelen van originele ideeën en oplossingen, en het formuleren van concrete vervolgstappen op een plezierige manier. Het betrekken van een diverse groep mensen leidt vaak tot de beste resultaten. Medewerkers worden uitgedaagd met een vraagstelling, schetsen hun ideale toekomstbeeld, bekijken inspirerende voorbeelden van anderen en leren denken vanuit de behoeften en wensen van de hele organisatie. Vervolgens zetten ze samen stappen om hun ideeën concreet en actiegericht te maken. Deze methode geeft de organisatie het gevoel dat iedereen een stem heeft.

 

De rol van de content-journalist.

Het is altijd aan te raden om iemand de belangrijke rol van content-journalist toe te kennen. Deze journalist zorgt ervoor dat het proces dat tijdens het veranderwiel wordt doorlopen, wordt gedeeld met de rest van de organisatie en stakeholders. Hij of zij maakt het veranderwiel inzichtelijk en geeft het een podium. Een creatieve aanpak, zoals het maken van een inspirerende vlog, kan hierbij helpen.

 

Resultaat: toegenomen enthousiasme voor verandering.

Door deze aanpak ontstaat meer enthousiasme en betrokkenheid bij medewerkers, wat leidt tot een grotere bereidheid om actief bij te dragen aan de verandering.

In een wereld vol verandering is betrokkenheid van de gehele organisatie de sleutel tot succesvolle innovatie en organisatieverandering. Het implementeren van deze benaderingen kan helpen bij het creëren van een cultuur waarin verandering wordt omarmd en waarin innovatie gedijt.

Meer nieuws

Informatie- en datamanager gezocht voor WLGroep

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? WLGroep is op zoek naar een gepassioneerde Informatie- en Datamanager…

Digitale Transformatie en AI: ROUR x Transformers Group

Een spannende nieuwe connectie die veel deuren opent voor de digitale transformatie…

Digitale Transformatie en Cybersecurity: Het NIST-framework

De kracht van een effectief cybersecurityprogramma schuilt in het vinden van de juiste …