Experience

Als je de mens niet meeneemt in de verandering, dan zal die niet tot stand komen. Digitale transformatie overstijgt digitalisering; het vereist dat de gehele organisatie meebeweegt in deze verandering. Het vraagt om een cultuurverandering.

WAAROM BELEVEN

Cultuurverandering

Hoewel essentieel, gaat cultuurverandering niet even hard als de digitale verandering. Drie factoren die dit proces vertragen of zelfs tegenhouden zijn de menselijke weerstand, complexiteit en focus op technologie.

MENSELIJKE WEERSTAND

Medewerkers worstelen met verandering; het vereist tijd en inspanning om mindset en gedrag aan te passsen.

COMPLEXITEIT

Cultuurverandering omvat aspecten zoals waarden, normen en gedrag, en vereist betrokkenheid op alle organisatieniveaus.

FOCUS OP TECHNOLOGIE

Organisaties focussen vaak te veel op nieuwe technologie├źn, zonder aandacht te hebben voor de impact op de bedrijfscultuur.

#KLANTCASE

Beleving in de praktijk

Hoe we dat in de praktijk toepassen? Dat zie je in deze case.

HOE WE DAT DOEN

Veranderen is beleven

Met ROUR blijft het digitaliseringsvraagstuk niet slechts bij een idee; het wordt een daadwerkelijke beleving. Via heldere infographics, animaties en praatplaten maken we complexe digitaliseringsvraagstukken begrijpelijk. Hierbij staat niet alleen de technologie centraal, maar ook de beleving van medewerkers en klanten. We enthousiasmeren medewerkers, verenigen afdelingen, communiceren de essentie en dragen actief bij aan een succesvolle digitale transformatie.

ROUR biedt meer dan consultancy; het vormt een totaalpakket. Van advies tot doeltreffende communicatie, en van grondige analyse tot daadwerkelijke uitvoering. De bouwstenen voor een duurzame en succesvolle verandering.